
(Foto: Adrià Costa)
Fins al 2018
- Directora del diari online líder en català, NacióDigital (de 2015-2018).
2015
- Co-organitzadora de les Jornades de Periodisme de Dades i Open Data (2013, 2014 i 2015).
- Col·laboradora habitual del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, com a ponent de temes tecnològics, moderadora de debats, organitzadora d’esdeveniments i periodista d’articles relacionats amb Internet (des del 2008).
- Investigació de dades sobre habitatge a la ciutat de Barcelona, per a l’exposició Pis Pilot: Barcelona-Medellín, del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (2015).
- Comunicació a desideDatum Data Company, empresa especialitzada en Open Data, Open Government, Transparència i Smart City (2014-15).
- Membre de la Junta de l’Open Knowledge Foundation-es, organització sense ànim de lucre que promou el coneixement obert en l’àmbit internacional (2013-2015)
2014
- Organitzadora de les Sessions mensuals de Periodisme de Dades en Barcelona, sota l’OKFN_Spain (2013-14).
- Coordinadora de les comunitats del projecte BarcelonaLab de la Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) (2013 – 14).
- Professora de ‘Periodisme Digital’ a la Facultat de Comunicació Blanquerna-Universitat Ramon Llull (Barcelona). (De 2011-15).
- Professora de Màster de Reporterisme i Producció Hipermèdia a la Facultat de Comunicació Blanquerna-Universitat Ramon Llull (Barcelona). (De 2011-15)
2013
- Col·laboradora del diari italià Il Fatto Quotidiano amb un blog d’opinió. (2012-13)
- Elaboració del podcast ‘Ladridos al Amo‘, dedicat al periodisme i la comunicació digital. Realitzat amb el periodista científico Luis Angel Fernández Hermana. (2009-15)
- Elaboració del podcast ‘SocTech’, dedicat a l’ús de les tecnologies en diferents àmbits de la societat. Xerrades informals amb experts tecnològics. (2012)
2008
- Responsable de participació al 324.cat, la pàgina web d’informació de TV3 i Catalunya Ràdio. (2008-2012).
2007
- Responsable de Participació a La Vanguardia Digital (2007)
- Professora de la Universitat Oberta de Catalunya. Postgrau de Periodisme Digital. Mòdul: Fonaments del Periodisme digital. (2006- 2007)
2006
- Coordinació de l’equip creador de la Comunidad Smart, un espai de divulgació científica, elaborat per Smartplanet (2006), del divulgador científic Eduard Punset.
- Assessoria tecnològica i coordinació de l’equip de treball de la web d’Eduard Punset i l’empresa Smartplanet (2006).
- Autora de la investigació: “Las Redes de Telecentros en España. Una historia por contar“, finançada per la Fundació CTIC (Centre de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació) d’Astúries. (2006)
2005
- Directora i presentadora del programa: “Bits de nit”, a Catalunya Ràdio ( 2004- 2005). Especialitzat en Internet. “Cada Bits de Nit és diferent perquè l’audiència pregunta tot allò que vol trobar a la Xarxa, i ella mateixa respon als dubtes dels altres”.
- Col·laboracions de temes tecnològics en el programa ‘Tal dia farà un any’, dirigit i presentat per la Núria Ribó, a Catalunya Ràdio (2005).
2003
- Professora de la Universitat de Vic. Assignatures: ‘Societat de la Informació’ i ‘Periodisme Digital’, de Periodisme i Comunicació Audiovisual (2004-2007).
- Professora de Comunicació Digital en el Postgrau de Periodisme Digital, ‘Digilab’ de la Universitat Blanquerna-Ramon Llull (2003- 2005).
- Professora de la Universitat Internacional de Catalunya. Assignatures: “Infotecnologia I i II” i ‘Taller Digital’ per a Periodisme (2003-2005).
2001
- Idea i redacció del butlletí Deteletrabajo.com, juntament amb el sociòleg Emilio Sáez Soro, professor de la Universitat Jaume I (Castelló). Visió crítica i real del teletreball al nostre país, explicant experiències particulars, l’estat de la legislació, normatives europees, obertura de telecentres, etc.
2002
- Empresa Enredando.com, dirigida pel periodista científic Luis Angel Fernández Hermana (1998-2002). Càrrecs de periodista, coordinadora de continguts i directora de continguts:
- Editora en cap de la revista en.red.ando durant cinc anys. Ampliació de la xarxa de col·laboradors, redacció d’articles d’opinió i entrevistes en profunditat.
- Gestió de coneixement en xarxa: Elaboració i llançament del primer prototip en.medi@, un espai online dedicat als Nous Mitjans en la Societat de la Informació (1998-99). L’espai es basava en una tecnologia de Gestió de Coneixement en xarxa (GC-r), eficaç per al treball en xarxa i per a l’organització entre comunitats i empreses. Moderadora i gestora d’aquest espai durant dos anys.
- Directora de continguts: Responsable en matèria de continguts. Coordinació, formació i preparació de l’equip en tasques periodístiques. Edició del manual de moderadors i gestors de coneixement en xarxa aplicat a en.medi@.
- Edició: Llibre En.red.ando (Edicions B, 1998); llibres de les Jornades tecnològiques que Enredando va organitzar des de l’any 2000-2003, centrades en: “Tecnologies de Propera Generació”.
- Professora: en el Màster de Comunicació digital d’Enredando, de la matèria Prospectiva (2001-2003).
- Conferenciant en seminaris i congressos sobre periodisme digital, comunicació digital, nous mitjans de comunicació, gestió de coneixement en xarxa, prospectiva, nous mètodes de treball, i teletreball.
- Formadora d’estudiants: procedents de diferents universitats de Catalunya (1999-2002).
- Presidenta del Grup de PeriodistesDigitals (GPD) (1999-2001)
1998
- Coordinadora de l’I Congrés Internacional de la Publicació Electrònica, que es va celebrar el maig de 1998, amb una assistència de 100 ponents internacionals i un total de 400 assistents, a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
1997
Redactora cap de la revista WEB, pertanyent al Grup Godó-La Vanguardia. Temàtica Internet, però amb una gran vocació divulgativa. (1995- 1997)
1995
- Periodista en Servicom, el primer proveïdor d’Internet per a usuaris particulars d’Espanya. També era ‘Sysop’ (System Operator) de la BBS aportant contingut a les àrees de Societat i Professionals.
1994
- Redacció d’informatius locals de TelevisióSabadell. Periodista a diversos mitjans impresos (revistes especialitzades). Campanya comunicativa d’artistes.
- Col·laboro amb l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC).
1993
- Presentadora d’informatius i directora del programa de reportatges socials ‘Realitats’ en Televisió de L’Hospitalet.
1992
- Periodista en diferents mitjans de comunicació locals i nacionals (1992-1995).
- Becada de TVE, informatius cap de setmana.
- Responsable del Gabinet de Premsa de Tele5 a Catalunya.
This page has the following sub pages.
Hola Karma:
Soy Ana Morales, prosesora de la Universidad Carlos III de Madrid. Como ya hemos hablado, continuo con el estudio de Telecentros y me gustaría ponerme en contacto contigo.
En estos momentos organizamos un Congreso sobre Brecha Digital e Inclusión Social que se celebrará en octubre de 2009 y deseamos contar con vuestra experiencia.
Ha sido muy bueno el trabajo que has realizado hasta el momento y deseo por este medio felicitarte.
Recibe un cordial saludo,
Ana
Hola Ana
qué gusto saber de ti de nuevo. Ponte en contacto conmigo por correo-e. Lo tienes al inicio de esta página. Saludos
[…] Experiencia profesional […]
[…] Experiencia profesional […]
[…] Experiencia profesional […]
Hola Karma, finalment he trobat el moment de tafanejar en aquest blog…impressionant tota la feina que fas. Com ja saps, no és el meu camp, però, com a usuari, com a ciutadà, em sembla que no tinc més remei que ser un peó més en la societat digital, i per això és molt important la feina que feu els investigadors i pensadors sobre el tema, perquè els “de a pie” anem perduts i només sabem o bé fascinar-nos o bé despotricar contra la dictadura digital…i vosaltres ens podeu orientar i prevenir. Bé, gràcies per interessar-te per la meva música i espero que hi hagi ocasió pròximament en la qual puguis assistir a un concert.
Víctor Bocanegra
Hola,
Sóc l’Alba, estudiant de periodisme a l’UAB. D’ençà un temps que jo també estic molt interessada en el periodisme de dades. Durant aquest últim any que he estudiat a la Rey Juan Carlos de Madrid he estat molt en contacte amb el màster CCCD dirigit per Victor Sampedro, qui ha estat el meu professor. He de dir que es una pena que una universitat com l’UAB passi completament d’oferir una formació que tingui en compte el futur del periodisme i l’eina que son les dades i alhora agraïr la feina que fas al teu bloc perquè per mi es una enorme font de documentació.
Hola Karma,
Soc la Marta Castellano, fins fa poc, estudiant de doctorat especialitzada en l’anàlisi de dades complexes. Com a analista de dades, estic molt interessada en implicarme amb el periodisme de dades i em preguntava si tindries un moment per parlar-ne. Que podries enviarme algun correu de contacte? No trobo el teu email enlloc, em sap greu.
Moltes gràcies. Atentament,
Marta
Hola Karma,
Ahir vaig estar a la jornada del Sci Cloud 2015 que va organitzar Mind the Byte. Et felicito ja que em vaiig quedar molt impressionada. Volia saber el títol del llibre que vas fer referència sobre el creixement de les dades. Si disposes s’algun correu electrònic i el poguessis facilitar t’ho agrairia.
Moltes gràcies
[…] Experiencia profesional […]
Hola Karma, si no me equivoco este artículo es tuyo (¿1996? Villena, Alicante) con motivo de un proyecto de la Generalitat Valenciana llamado Infoville.
Hoy me han pasado la foto y recordaba el nombre de la periodista que nos hizo el artículo cuando estábamos empezando… ¡20 años no son nada! 😉
Hola Carlos! Sí, de la Revista Web, la primera de papel que hablaba sobre temas de Internet. Recuerdo aquel viaje a Villena para hacer un reportaje sobre la primera ciberciudad. ¡Qué tiempos! Saludos