Després d’any i mig de sessions mensuals per aprendre tot sobre el periodisme de dades…. comecem l’any amb una Hackathon per a programadors!!
La convocatòria proposa la creació d’una eina de web scraping per a periodistes de dades.
L’objectiu és que programadors desenvolupin una aplicació o eina, senzilla d’utilitzar, que pugui rascar el contingut publicat en una web i ser utilitzat per professionals sense coneixements de programació.
Durant la hackathon, desenvolupadors de Wolfram Research oferiran un taller en el que mostraran diferents recursos per crear eines de scraping a partir del llenguatge Wolfram.
Un jurat, format per programadors i periodistes, valorarà la millor eina de web scraping i aquesta serà promocionada entre periodistes i altres comunitats de professionals.
Las bases les pots llegir aquí
I per inscriure’t, ves aquí!
Programa:
— Divendres 23 de gener, de 17h a 20h, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona—
Presentació propostes
Taller de web scraping amb python, Diego Pascual
Taller de llenguatge de programació Wolfram, Bernat Espigulé
Desenvolupament de propostes
—-Dissabte 24 de gener, de 10 a 20h—
Desenvolupament de propostes
Presentació al jurat
Votació
Tancament
Continuem al març…
En aquest sentit, del 18 al 21 de març, i dins del marc de Kosmopolis. VIII Festa de la Literatura Amplificada se celebrarà una altra hackathon, aquesta vegada pensada perquè grups de periodistes utilitzin l’eina de web scraping guanyadora i crein un reportatge de dades, a partir dels temes proposats per Kosmopolis:
- la fam al món,
- les guerres i
- el medi ambient.
Els grups concursants hauran d’obtenir informació i dades amb l’ús de l’eina guanyadora, netejar-les, visualitzar-les i complementar-les amb una narració periodística.
De nou, un jurat (format per programadors i periodistes) valorarà el millor projecte que serà publicat en un mitjà de comunicació.
Després d’un any i mig de sessions mensuals per fomentar el periodisme de dades, aquesta iniciativa és una nova col·laboració entre el CCCB i el grup espanyol de l’Open Knowledge Foundation.
Deixa un comentari