M’estreno amb un nou Podcast que he anomenat ‘SocTech’, un acrònim de les paraules ‘Societat’ i ‘Tecnologia’ (en anglès) perquè la temàtica que vull tractar està dedicada a explorar de quina manera la tecnologia està modificant, influint i canviant tots els aspectes de la societat.
El meu objectiu és presentar en cada podcast una nova realitat, exemple, cas a través d’una xerrada informal amb experts en la temàtica.
Demano, d’entrada, disculpes per la mala qualitat del so que espero anar millorant a mida que avanci en aquest nou projecte. La gravació es va fer el passat mes de juny, a l’Ateneu Barcelonès.
En el primer SocTech parlo amb l’experta Dolors Reig, autora del llibre ‘Socionomia’, a més de psicòloga i conferenciant sobre temes tecnològics. Des de fa del web El Caparazón que segur que molts dels lectors/oïents hauran llegit en nombroses ocasions.
Reig, en el seu llibre, fa un recorregut molt ampli del que està passant a la societat i la tecnologia actualment. En un repàs per capítols, introdueix els canvis en l’àmbit educatiu, professional, personal, la política i la democràcia, xarxes socials, etc.
Tal i com el presenta l’autora: ‘El llibre és un anàlisi macro de l’evolució de les societats’.
L’experta en tecnologia i societat parla de les ‘xarxes sociables’ i no socials opina que “estem tan necessitats de sociabilitat que el problema és trobar espais de desconnexió”.
Però alhora considera que encara participem d’una manera molt difusa i poc útil. “La propera evolució de la xarxa ha de crear entorns de participació seriosos“.
“La xarxa ens serveix per fer realitat velles utopies“.
Socionomia no és un llibre per alertar dels perills d’Internet, més aviat tot el contrari. L’autora reconeix que existeixen però ha passat per alt esmentar-los de manera conscient.
Fins al proper SocTech!
Deixa un comentari