(notícia publicada al 324.cat)
Els nostres àtoms no entren mai en contacte amb els àtoms de la matèria que toquem, ja que els electrons es repel·leixen.
Dimarts 8 es va inaugurar, al Centre Arts Santa Mònica, l’exposició “Science of the city“, que dóna respostes als detalls científics més mínims i quotidians de la vida a la ciutat.
L’exposició “Science of the city” és una invitació al públic perquè descobreixi la ciència que hi ha a la ciutat.
“Sempre tenim la sensació que la ciència es troba en els centres de recerca. I és cert. Però també la trobem a la nostra quotidianitat, al nostre dia a dia”, explica la Irene Lapuente, fundadora de La Mandarina de Newton, que organitza la mostra.
A la mostra s’explica, per exemple, com és el comportament de la llum a la ciutat, com aconseguir captadors de llum solar a partir dels sostres, com mesurar la contaminació ambiental amb els líquens o descobrir els fòssils urbans que anem abandonant i que seran explorats per generacions futures.
Per crear l’exposició es va convidar ciutadans de tot el món a enviar vídeos curts, de fins a 2 minuts, sobre els seus descobriments urbans, les seves reflexions i les seves preguntes, com aquest titulat “La sorprenent composició de l’àtom“.
A partir d’aquí, hi va haver un procés d’investigació artística que guarda paral·lelismes amb el procés de recerca científic.
“Science of the city” estarà al Centre Arts Santa Mònica de Barcelona fins al 19 de maig. En la mostra hi han col·laborat els artistes del grup de recerca Imarte de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB), la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT) i l’Obra Social La Caixa.
[…] molt diversos, des d’Observatori 2.0 al Science Centre Singapore, Fundación Quorum, Karma Peiró o Tejiendo Redes, a més dels espais de publicació d’organitzacions i persones vinculades […]
[…] reflected in many blogs as the Observatori 2.0 al Science Centre Singapore, Fundación Quorum, Karma Peiró or Paz Domínguez Moreover, publishing spaces of organizations and persons connected to the project […]